Lieberman védelmi miniszter bemutatta az IDF központjában a “répa és bot” terrorizmus elleni programot

Tel Avivban szerdán az IDF központjában, újságírók egy csoportja előtt Avigdor Lieberman védelmi miniszter bemutatta a “répa és bot” a terrorizmus ellen programot. A terv ciszjordániai és gázai költsége 10 millió sékel, induló januári transzferrel.

A megvalósítás előtt a terv magában foglalja, többek között a közvetlen párbeszédet az izraeli tisztviselők és a palesztinok között. A miniszter úgy véli, egy arab hírportál létesítése is napirenden van az enyhülés irányába haladó községek számára.

Lieberman szerint 15 “zöld” palesztin településen, lazítani fogják a korlátozásokat és javítják a gazdasági feltételeket. Nablustól nyugatra kórházak és óvodák építését tervezik, de focipálya is épül Samariában“répa” mechanizmus részeként.
“bot” mechanizmus célpontja az a 15 “vörös”  falu, ahol továbbra is támogatják a terrorizmust. Ezeken a területeken folytatják az eddig bevált gyakorlatot: az érintettek házainak lerombolása, terrorizmusra használt pénzeszközök elkobzása, letartóztatások, valamint a terroristák családjait érintő munkavállalási engedélyek törlése.
http://www.ynetnews.com

Ziva David/ujkelet.live

https://ujkelet.live/2016/08/18/yuval-rabin-a-felbujto-szavak-okoztak-apam-halalat-ejfeli-gyors-tel-avivba-lapszemle/

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?