Szombat: Soros dollármilliókat adott Izrael lejáratására

„Az Orbán kormány propagandistái által főellenségnek kikiáltott Soros György alapítványai a posztszovjet államokban rendületlenül munkálkodnak a demokrácia, a nyitott társadalom ügyéért, a filantróp mágnás tevékenységének azonban árnyoldalai is vannak: alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek”, írja a Szombat című zsidó folyóirat.

Szombat: Soros dollármilliókat adott Izrael lejáratására

A Soros György által létrehozott Nyitott Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations – OSF), hálózatának internetes rendszerét a múlt hét végén meghekkelték, és a bizalmas jelentéseket közzétették a DC Leaks nevű honlapon. Ezek az új dokumentumok betekintést nyújtanak a hálózat Izrael, illetve a Palesztin Hatóság területén végzett tevékenységéről, olvasható a Szombat cikkében.

Az OSF évente több millió dollárt juttat olyan szervezeteknek, amelyek erős kritikát fogalmaztak meg Izraellel szemben, közöttük olyanoknak is, amelyek egyenesen tagadják a zsidó állam jogát a létezésre.

A dokumentumokból világossá válik:

a hálózat igyekezett elkendőzni Izraelben és a palesztin területeken folytatott tevékenységét, miközben szervezetek kiterjedt rendszerét hozta létre, nézeteinek terjesztésére.

Az alapítvány Arab Regionális Irodájának (ARO) egyik, az elnöki portfóliókat áttekintő dokumentuma szerint a Soros hálózat 14 alkalommal összesen 2.688.561 dollár támogatásban részesítette az Adalah nevű szervezetet 2001 óta. A magát „független emberjogi szervezetnek” nevező Adalah nemzetközi fórumokon több ízben vádolta Izraelt háborús bűnök elkövetésével, és felszólította a világ kormányait, hogy szakítsák meg diplomáciai kapcsolataikat a zsidó állammal.

2003-tól kilenc alkalommal, összesen 1.083.000 dollár támogatást kapott az I’lam, egy Nazaret központú palesztin médiaközpont, amely 2014-ben tett közzé anyagot a Nakbáról. (Nakba arabul katasztrófa – Izrael állam megalakulásáról beszélnek így a palesztin médiában). Ebben Izraelt etnikai tisztogatással vádolták, hangoztatva: „A Nakba gyakorlatilag a cionizmus, azaz Izrael állam erkölcsi alapjait zúzta szét.”

Más, hasonló nézeteket hangoztató szervezetek ugyancsak jelentős támogatáshoz jutottak, gyakran az ugyancsak a Soros alapítvány kedvezményezettjei között számon tartott New Israel Fund jóvoltából, ahonnan a pénz az NGO-khoz vándorolt.

atv.hu

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?