Izrael köszönetet mondott az amerikai ENSZ-nagykövetnek

Benjamin Netanjahu miniszterelnök, Reuven Rivlin államfő és Cipi Hotoveli külügyminiszter-helyettes köszönetet mondott az Izraelbe látogató Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövetnek, amiért a diplomata az ENSZ-ben Izraelt védte – jelentette a helyi média.

Izrael köszönetet mondott az amerikai ENSZ-nagykövetnek

Nikki Haley amerikai Ensz-nagykövet és Reuven Rivlin izraeli államfő (Fotó: Reuters)

Nikkiy Haley háromnapos izraeli látogatásának kezdetén, Netanjahuval tartott találkozója előtt úgy vélekedett, hogy az ENSZ durván bánt Izraellel, de már változik a világszervezet viselkedése, megértette, hogy nem teheti ezt tovább.

“Örömmel látjuk fáradozásainak gyümölcsét, a józan ész szokatlan győzelmét”- tette hozzá.

Az izraeli miniszterelnök kifejtette, hogy szerinte Donald Trump amerikai elnök és Haley megváltoztatták a közbeszédet, új normákat állítottak fel, amelyeket mindenki követni kezdett, s ezzel hatalmas változást idéztek elő Izrael és Amerika számára.
nikki haley a siratófalnál (fotó: reuters)Nikki Haley a Siratófalnál (Fotó: Reuters)
Haley szerdán Rivlinnel is találkozott, aki köszönetében hangsúlyozta, hogy az új amerikai ENSZ-nagykövetnek hála

Jeruzsálem már nincs egyedül az ENSZ-ben, és már nincs a pofozózsák szerepben.

Hotoveli egy régészeti ásatáson talált, ezernégyszáz éves, menóra gyertyatartót formáló aranymedált ajándékozott az amerikai vendégnek ENSZ-beli tevékenysége elismeréséül.

Nikki Haley Trump májusi izraeli programjához hasonlóan magánlátogatást tesz a jeruzsálemi óváros keresztény és zsidó szent helyeinél, majd Betlehembe utazik, ahol palesztin vezetőkkel találkozik.

Csütörtökön Izrael északi és déli, a Gázai övezet melletti határövezeteit tekinti meg, és beszélget a gázai határnál található egyik kibuc lakóival.

A januárban hivatalba lépett új amerikai ENSZ-nagykövet előzőleg a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén bejelentette, hogy országa felülvizsgálja tagságát ebben az intézményben a tanács “krónikus Izrael-ellenes elfogultsága” miatt.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?