Izrael 70 – 171 • Előkészületek egy kerek évfordulóra

https://3.bp.blogspot.com/-QYtluaHO1QM/WUPsmIs55qI/AAAAAAAAFaM/McakySVI0UIEdLHWLat4bTG8kc_DD0VLACK4BGAYYCw/s1600/images.jpg
A szándékosan rejtélyeskedő cím jelentése: eddig 171 állam jelentette be, hogy Izrael Állam következő, hetvenedik Függetlenségi Napján valamilyen szinten képviselteti magát. Ez nyilvánvaló jele, hogy Izrael elszigetelődése, ami főképpen az Iszlámot követő országoknak tudható be, lassan, de biztosan oldódik.
A Földön ma hivatalosan 204 államot tartanak nyilván.
A 70. évforduló szimbólikus, misztikus jelentőséggel is bír: pl. a Szanhedrin, az ókori Izrael legfelsőbb bírósága, másképpen a Vének Tanácsa 70 taggal bírt.
Dávid király 70 évig élt; a trónon fia, Salamon követte, akinek uralkodása alatt a héber állam elérte legnagyobb dicsőségét és földrajzi kiterjedését, “Egyiptom patakától” (a mai Wadi El Aris, a Szináj félsziget keleti határán) az Eufrátesz folyóig.
És, mivel Dávid király sokat háborúzott, ami sok ember halálát okozta, az Isten csak Salamonnak engedte meg, hogy békében uralkodjon, és Jeruzsálemben Templomot emeljen az Örökkévaló Nevének…
Izraeli Hírlevél – Halmos László

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?