Korrupcióval vádolják Netanjahut és vádalkut kötött Netanjahu korrupciós ügyeinek koronatanúja

Vádalkut kötött az ügyészséggel Ari Harow, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt kabinetfőnöke és bizalmasa, hogy koronatanúként átadja a birtokában lévő információkat a Netanjahu ellen korrupció gyanújával folyó vizsgálatok ügyében – jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Vádalkut kötött Netanjahu korrupciós ügyeinek koronatanúja

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök

Cserében saját büntetésének enyhítésére számíthat saját csalási ügyében. A ynet értesülései szerint Harow a Netanjahura vonatkozó “1000-es” és “2000-es” számú aktákkal, azaz a milliárdos oligarcháktól kapott nagy értékű ajándékokkal és a médiabefolyásolási korrupciós ügyekkel kapcsolatban mondhat el átütő, bizonyító erejű információkat – írja az MTI. Ezek az izraeli média pénteki jelentései szerint alapvetően megváltoztathatják a Netanjahu ügyeiben egy éve tartó, eddig meglehetősen lassan haladó nyomozás menetét.

Csütörtökön hírzárlatot rendeltek el az Ari Harow-val folytatott vádalku-tárgyalásokról, de az erről szóló rendőrségi beadványon első alkalommal már korrupcióval is vádolták a kormányfőt az eddigi csalás és hivatali hatalommal történő visszaélés mellett.

Korrupcióval vádolják Netanjahut

Az izraeli rendőrség még csütörtökön közölte, hogy kétrendbeli korrupcióval, csalással és hivatali visszaéléssel vádolják Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt.

Az egyik ügyben Netanjahu és felesége azzal bízták meg Arnon Milchan hollywoodi producert, hogy luxuscikkeket vásároljon nekik – értesült a Haaretz. A 24.hu az Independent információi alapján azt írja, Netanjahu John Kerrynél, az Amerikai Egyesült Államok akkori külügyminiszterénél lobbizott, hogy Milchan kapjon amerikai vízumot.

A másik esetben a miniszterelnök Arnon Mozesszel, a Yedioth Ahronoth nevű napilap kiadójával próbált meg megegyezni abban, hogy ha pozitívabb színben tüntetik fel Netanjahut a lapban, akkor üzleti előnyöket biztosítanak neki.

Csütörtöki közleményében az izraeli miniszterelnök minden vádat visszautasított.

atv.hu

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?