Palesztin terrorista lőtt izraeli biztonságiakra, három embert megölt, egy negyediket súlyosan megsebesített

The gun used in the attack (Photo: Israel Police) (Photo: Israel Police)

A merénylő munkásokkal együtt érkezett Har Adar településre, majd tüzet nyitott az izraeli biztonságiakra. A Hamasz üdvözölte a terrortámadást.

(Photo: Ohad Zwigenberg) (Photo: Ohad Zwigenberg)
(Fotó: Ohad Zwigenberg)

Palesztin terrorista nyitott tüzet izraeli biztonságiakra kedd reggel Har Adar településnél. Az úgynevezett jeruzsálemi régióban, három embert megölt, egy negyediket megsebesített – számolt be az esetről az izraeli hadsereg rádiója. A mentősök azonnal ellátták a helyszínen a három súlyosan meglőtt izraelit, azonban életüket már nem tudták megmenteni.


Valamennyien a 20-as, 30-as éveikben jártak – jelentette a Ynet News. Mint kiderült egy másik 32 éves férfi életveszélyesen megsebesült, őt Jeruzsálembe szállították, a Hadassah kórházba.

A merénylőt meglőtték, az Ynet News beszámolója szerint később belehalt a sérülésbe. Egy helyi lakos a rádiónak elmondta, a fegyveres palesztin munkásokkal együtt érkezett a településre és tüzet nyitott a posztoló izraeliekre, akik éppen megnyitni készültek az utat.

A terrorista egy 37 éves férfi volt, aki nem volt ismert a hatóságok előtt, és munkavállalási engedéllyel is rendelkezett. A rádió szakértői szerint az eddigi merényletekhez képest szokatlan a támadó idősebb életkora, valamint hogy munkavállalási engedélye volt, és nem házi készítésű, hanem valódi fegyverrel rendelkezett. Az izraeli biztonsági erők átkutatták a környéket lehetséges további támadók után kutatva.

A Hamasz üdvözölte a terrortámadást, amit az intifáda egy új fejezetének nevezett. Ennek ellenére még egy terrorszervezet sem vállalta magára a támadást.

Elsőként Reuven Rivlin államelnök ítélte el a történteket, majd Cipi Hotoveli külügyminiszter-helyettes úgy nyilatkozott, hogy az amerikai közvetítéssel folyó egyeztetések előfeltétele, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök állítsa le az erőszakot, amelyet szerinte a Palesztin Nemzeti Hatóság engedélyez.

atv.hu

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?