Izrael súlyos csapásokat mért a Hamász állásaira

Az izraeli védelmi erők több harckocsija és egy repülőgépe csapásokat mért csütörtökön a Hamász palesztin szélsőséges mozgalom négy állására a Gázai övezetben válaszul arra, hogy a szervezet gránátvetőkkel lőtt egy izraeli katonai állást az övezet északi határának izraeli oldalához közel.

Izrael súlyos csapásokat mért a Hamász állásaira

(Képünk illusztráció)

Az izraeli hadsereg közlése szerint a palesztin szélsőségesek több gránátot is kilőttek a katonai állásra. Arról azonban nem közöltek információkat, hogy volt-e áldozata a palesztin támadásnak.

A zsidó állam válaszul a Gázai övezet északi részén lévő Hamász-állásokat támadott.

A hadsereg leszögezte: a Gázai övezetből indított bármilyen “ellenséges akcióért” a “Hamász terrorszervezetet” teszi felelőssé.   

A zsidó állam és a Gázai övezetet uraló szélsőséges mozgalom közötti konfliktus legutóbb 2014-ben fajult háborúvá. Jeruzsálem Erős szikla fedőnéven hadműveletet indított az övezetben, aminek hivatalosan bejelentett célja az onnan érkező gránát- és rakétatámadások megszüntetése, valamint az Izrael területére átnyúló támadó alagutak megsemmisítése volt.

Miután a Hamász 2007-ben átvette az uralmat a palesztin enklávéban, a gázai övezeti erőforrások jelentős részét a terület alatt húzódó alagútrendszer kiépítésére fordította. A vájatok egy része Egyiptomba tartó csempészalagút, másik része pedig Izrael elleni támadások végrehajtására szánt járat.

Az Erős szikla fedőnevű, 50 napos hadművelet után Izrael több méter magas és mélyen a föld alá nyúló, érzékelőkkel felszerelt biztonsági betonfal építésébe kezdett a Gázai övezet körül.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

2018. október
h k s c p s v
« Sze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031