Tegnap este Arad – Dél izraeli város egyik buszmegállójában egy 19 éves izraeli katonát késelt meg két arab terrorista

Tegnap este izraeli idő szerint kilenc óra körül: Arad – Dél izraeli város egyik buszmegállójában 19 éves izraeli katonát késelt meg két arab terrorista. A katonát többször nyakon szúrták, majd elrabolták a fegyverét, és elmenekültek. A támadók álarcot viseltek.
A katona egy közeledő autót még meg tudott állítani, majd összeesett.
A megállított autó vezetője egy guri haszid férfi volt.
“A katona a kezeim között halt meg“
Akim Heromisin volt a guri haszid autós , aki a támadás után elsőként érkezett a helyszínre. ”Befordultam a körforgalomba, amikor az út közepén egy embert láttam, aki a nyakát fogja és az út közepére tart. Fékeztem, megálltam, kiszálltam és azonnal, hívtam a mentőket, majd a sebesültet próbáltam ellátni. A mentőssel megpróbáltuk leszorítani a vérzést. Körbejártam a helyszínt, de nem találtam eldobott kést. A mentős mondta, hogy nagyon mély nyaki sebet ejtettek a katonán.
Kialakult a szomszédos beduinokkal, arabokkal egyfajta együttműködés, de ezek után ez nem mehet így tovább. Amikor egy ember meghal a kezeim között, az borzalmas. Egy gyerek volt még. A dzsip elé ugrott és segítséget kért. Nem láttam azokat a helyszínen, akik megtámadták a fiút. Elmenekültek.”
Nagy erőkkel folyik a nyomozás Arad körzetében, a tettesek kézrekerítésében érdekében.

RÉGI Kol Israel fényképe.

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?