Izrael rakétákkal támadta szombat hajnalban a szíriai kormányerőket Damaszkusznál, 12 iráni halott…

Izrael rakétákkal támadta szombat hajnalban a szíriai kormányerők egyik hadállását Damaszkusz közelében, de a védelmi rendszer elfogta valamennyit – jelentette a szíriai állami média.

A “nyilvánvalóan izraeli támadás” anyagi károkat okozott a szíriai hadálláson – tette hozzá a tévé és a hírügynökség, azt sejtetve, hogy az eltalált támadó rakéták roncsai a katonai létesítményre hullottak.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (ODSDH) nevű független aktivistahálózat úgy számolt be az esetről, hogy valószínűleg izraeli rakéták találták el a szíriai kormányhadseregnek és szövetségeinek egy állását Damaszkusztól délnyugatra, ugyanis robbanásokat lehetett hallani a fővárosban abból az irányból.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

MTI

Képtalálat a következőre: „irán forradalmi gárda”

A Forradalmi Gárda katonái Iránban, közülük sokan harcolnak Szíriában Asszad oldalán. Egy, a libanoni médiában megjelent hír szerint az iráni Forradalmi Gárda 12 katonája is meghalt a legutóbbi izraeli légitámadásban, mikor Damaszkusz közeli, al-Qiswa település melletti irániak által felépített és használt katonai bázist és fegyverraktárt támadták az izraeli gépek.

Izraeli Véderő

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?