Netanjahu: a palesztin menekülteket segélyező ENSZ-ügynökségnek el kell tűnnie a világból

School where tunnel discovered
Az egyik támogatott UNRWA iskola, ami alatt terroralagutat találtak, és ahonnan rakétákat lőttek ki Izraelre.

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
    Jeruzsálem, 2018. január 7., vasárnap (MTI) – Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök támogatja az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynökségének (UNWRA) szánt amerikai támogatás fokozatos csökkentését és úgy véli, az ügynökségnek el kell tűnnie a világból – jelentette vasárnap az izraeli média.

    “Egyetértek a bírálattal – a pénzalapokat át kell adni az ENSZ menekültügyi főbiztosának” – jelentette ki az izraeli kormányfő a szokásos vasárnapi kormányülésen. Ezzel Donald Trump amerikai elnök szavaira utalt, aki az amerikai támogatás csökkentésével fenyegette meg a palesztinokat a béketárgyalásoktól való távolmaradásuk miatt.
“Teljesen egyetértek Trump UNWRA-val kapcsolatos kritikájával”- közölte Netanjahu. “Ennek a szervezetnek el kell tűnnie a világból”- tette hozzá.
Az izraeli kormány minisztereinek többsége a palesztin menekültek segélyezésére 1949-ben megalakított szervezetben a palesztin menekültkérdés fenntartásának, nem pedig megoldásának az eszközét látja.
Az UNWRA segélyszervezet fenntartásához önkéntes alapon járulnak hozzá az ENSZ tagállamai, s legnagyobb pénzügyi támogatója az Egyesült Államok. A palesztinok – és főként a Gázai övezetben élők – számára humanitárius katasztrófát jelentene az ottani iskolákat és kórházakat fenntartó szervezet megszűnése – figyelmeztetett az izraeli tizes tévécsatorna híradója.

MTI 2018. január 7., vasárnap 16:21

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?