Izraeli katonákkal csaptak össze palesztin tüntetők, ketten meghaltak

Agyonlőttek két palesztin fiatalt izraeli katonák tüntetőkkel vívott összecsapásokban csütörtökön a Gázai övezetben és Ciszjordániában – közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk.

Izraeli katonákkal csaptak össze palesztin tüntetők, ketten meghaltak

(Képünk illusztráció)

Egy 16 éves palesztin fiú a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítés közelében vesztette életét, két társát pedig megsebesítették. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint a fiatalt a felsőtestén érte halálos lövés.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a katonák három tüntetőre nyitottak tüzet, akik “veszélyt jelentettek” rájuk nézve. A hadsereg szóvivője elmondta: két helyen is erőszakos zavargások törtek ki a gázai övezeti határ mentén, amelyekben mintegy 50 palesztin vett részt, kövekkel dobálták a katonákat és égő gumiabroncsokat gurítottak feléjük.

Egy másik, szintén 16 éves palesztin fiatalt a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Burin faluban ért halálos fejlövés.

A hadsereg egyelőre nem kommentálta a történteket. A katonák megerősítették a biztonsági intézkedéseket a térségben, miután kedden feltehetően palesztin fegyveresek végeztek egy izraeli autóssal szintén Náblusz közelében.

December 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, és bejelentette az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izrael üdvözölte, a palesztinok viszont elítélték az amerikai döntést, és zavargások kezdődtek az 1967-ben megszállt palesztin területeken.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930