Tűzharcban ölték meg a rabbi gyilkosát, aki újabb támadásokra készült

Az izraeli biztonsági szolgálatok kedd hajnalban tűzharcban megölték annak a palesztin terrorcsoportnak a vezetőjét, amely januárban Ciszjordániában lelőtt egy autójában utazó rabbit – jelentette a katonai rádió.

Tűzharcban ölték meg a rabbi gyilkosát, aki újabb támadásokra készült

Fotó: Reuters

A gyilkosokat kereső hatóságok a ciszjordániai Kfar Jamún palesztin faluban találták meg Ahmed Nasszer Dzsarart, annak a csoportnak a vezetőjét, amely eltervezte, majd végrehajtotta a Havat Gilád nevű illegális zsidó településen élő Raziel Sevah rabbi meggyilkolását egy hónappal ezelőtt. A rabbit egy mellette elhaladó autóból lőtték agyon – írja az MTI.

A gyilkosok felkutatását közösen hajtotta végre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a hadsereg és a rendőrség. Ahmed Nasszer Dzsarar személyesen is részt vett a januári merényletben, majd Kfar Jamúnban rejtőzött el.

A közeledő izraeli biztonságiakat lövésekkel fogadta, majd a kialakult tűzharcban meghalt. A táskájában M16-os gépkarabélyt és robbanószereket találtak.

A Dzsarar vezette csoport újabb merényletekre készült – értesült az izraeli média lap. A további részletekkel kapcsolatban egyelőre hírzárlatot rendeltek el.

“Lezártuk az ügyet. Gratulálok az izraeli hadseregnek, a Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak és a rendőrségnek a sikeres művelethez. Nyilvánvaló volt, hogy csak idő kérdése, és megtalálják a Raziel Sevah rabbit megölő csoport vezetőjét. Hiszem és remélem, hogy a közeljövőben elfogjuk Itamar Ben Gál rabbi gyilkosát is” – írta Avigdor Liberman védelmi miniszter kedd reggel Twitter-üzenetében az újabb – hétfői – ciszjordániai merényletre utalva.

Hétfőn egy négygyermekes rabbit késeltek meg

Amint arról mi is beszámoltunk korábban, egy palesztin merénylő késsel megölt egy huszonkilenc éves rabbit. Itamar Ben Gál a kórházba szállítása után halt bele sérülésébe. Egy katonatiszt a támadás szemtanúja volt, autójával üldözőbe vette a palesztin késelőt, el is ütötte, azonban az elmenekült: egy autó felvette és elszállította a helyszínről.

Az izraeli hadsereg nagy erőkkel fésüli át a környéket a merénylő után kutatva. Munkájukat segíti, hogy a támadó hátrahagyta hátizsákját, amelyben személyi okmányokat, váltóruhát, fésűt és mobiltelefon-töltőt is találtak.

atv.hu

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?