Hadgyakorlatot tartott a Hamasz – gázai arabok tömegeit vezényelnék az izraeli határra

Hadgyakorlatot tartott a Hamasz – téves légiriadó Askelonban, Szdérotban • Gázai arabok tömegeit vezényelnék az izraeli határra

https://3.bp.blogspot.com/-O26Dw3ndpEQ/Wrh-Re20VZI/AAAAAAAAGN0/wFftv3uijUIdZXM4NbgF9t5zqeQYo9_uwCLcBGAs/s1600/cat29295_img_cover696503828.jpg
 
Vasárnap, március 25-én egésznapos hadgyakorlatot tartott a Gázai-övezetben a Hamasz úgynevezett “katonai szárnya”, az Izaddin-el-Kasszam. A gyakorlatban főleg gépfegyveresek vettek részt, de az izraeli “Merkává” tank helyi utánzata is megjelent, továbbá legalább egy rakétát kilőttek a tenger felé.
A hadgyakorlatot az izraeli hadsereggel történő jövőbeli összecsapásra való felkészülés jegyében tartották.
Vasárnap este megszólaltak a légvédelmi szirénák Szdérotban, Askelonban és a Gázai-övezet körüli izraeli településeken A körzetben telepített Vaskupola-egységek számos rakétát lőttek ki Gáza irányába. Később kiderült, hogy a számítógépes-műholdas rendszer az izraeli terület felé irányított gépfegyvertüzet értékelte rakétatűznek. (Hétfői jelentés: a rendszert túlságosan érzékenyre állították be.)

Az Izraeli Hadsereg egy tankja hétfőre virradó éjjel tűz alá vette a Hamasz két megfigyelő állását az izraeli határ közelében.
A feszültség a közeli napokban-hetekben fokozódhat. A Hamasz kilátásba helyezte, hogy péntektől, március 30-tól kezdve – ez éppen Peszách előestéje – gázai arabok tömegeit vezényli az izraeli határra. Az akciónak a Nagy Visszatérés-menet nevet adták, és terveik szerint mintegy hat héten át, május 15-ig, a “Nakba” napjáig fog tartani (magyarul “Katasztrófa”; ők így nevezik Izrael Állam megalakulását).
Izraeli Hírlevél – Halmos László

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?