Négy palesztin meghalt egy robbanásban a Gázai övezetben

Képtalálat a következőre: „israel gaza fence”

Négy palesztin életét vesztette egy robbanásban a Gázai övezet déli részén szombaton – közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Egészségügyi illetékesek azt állították a Rafah környékén bekövetkezett detonációról, hogy egy izraeli páncélos lövedéke okozta. Az izraeli hadsereg szóvivője cáfolta ezt, közlése szerint a hadseregnek nincs köze a robbanáshoz. “Nincs tudomásunk izraeli csapásról a térségben” – mondta.

Helyi lakosok a kórház halottasházában a Palesztin Iszlám Dzsihád fegyveres csoport tagjaiként azonosították a négy halott férfit. A szervezet egyelőre nem erősítette meg ezt.

Március 30. óta fellángolt az erőszak a Gázai övezetben, amikor ott élő palesztinok tiltakozó mozgalmat indítottak az izraeli határ térségében. A péntekenként az izraeli határ erőszakos áttörését megkísérlő tüntetők közül 31-et izraeli katonák agyonlőttek, százakat pedig megsebesítettek, fellépésükkel nemzetközi bírálatokat vonva magukra.

A palesztin tüntetők sátortábort létesítettek az izraeli határ túloldalán, és a Nagy Visszatérés Menetének nevezett tiltakozó akciójukkal annak a követelésüknek akarnak nyomatékot adni, hogy a palesztin menekültek visszatérhessenek egykori otthonukba, ahonnan Izrael Állam kikiáltásakor kényszerültek távozni.

Izrael tilalmi övezetté nyilvánította a gázai határkerítés menti területeket.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?