Rakétákkal lőtték az izraeli erők a szíriai hadsereg állásait

Rakétákkal lőtték hétfőn az izraeli erők a szíriai kormányerők el-Kuneitra délnyugat-szíriai tartománybeli állásait, ahonnan az izraeli hadsereg szerint egy aknavető-gránát csapódott be állásuk közelében a Golán-fennsíkon.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közleményben tudatta, hogy a hadsereg megtámadott egy tüzérségi állást a Golán-fennsík szíriai részén az után, hogy egy aknavető-gránát becsapódott a Golán-fennsík Izrael által ellenőrzött részén. Izraeli áldozatokról nem érkezett hír.

Izraeli katonák őrködnek páncélozott harci járművökön a Golán-fennsíkon, a szíriai Kan Arnabi város közelében (MTI/EPA/Atef Szafadi)

A lövedék a szíriai polgárháború keretében folyó harcok során tévedt a választóvonal közelébe – tette hozzá a szóvivő a közleményben. A hivatalos szíriai sajtó nem reagált az esettel kapcsolatosan.

A szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az izraeli rakétatámadás anyagi károkat okozott, áldozatokról nincsen tudomásuk. Az izraeli hadsereg jelezte, hogy az esetért a szíriai rezsimet tartja felelősnek, és „nem fog eltűrni az izraeli szuverenitás megsértésére vagy az izraeli polgárok épségének veszélyeztetésére irányuló semmilyen próbálkozást”.

MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?