Washington újabb szankciókkal sújtotta Izrael északi ellenségeit, a libanoni Hezbollah vezetőit

Képtalálat a következőre: „Haszan Naszrallah”

Haszan Naszrallah

Az amerikai kormány újabb szankciókat jelentett be szerdán a libanoni Hezbollah legfelső vezetése ellen, a büntetőintézkedésekkel sújtottak között van Haszan Naszrallah, a radikális síita szervezet vezetője és helyettese, Naim Kasszem is.

A pénzügyminisztérium közleménye szerint a szankciós listára felkerült a Hezbollah további négy vezető tisztségviselője, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet Szaharában működő ágának tagjai.

Az amerikai tárca közölte: a szankciók a Hezbollah legfőbb döntéshozó szervének tagjai ellen irányulnak. “A Hezbollah Súra Tanácsa elleni intézkedésekkel országaink egységesen elutasították a hamis különbségtételt a Hezbollah úgynevezett politikai szárnya és a globális terrorista összeesküvés között” – hangsúlyozta Steven Mnuchin pénzügyminiszter.

Az Arab-öböl menti együttműködési tanács (GCC) az amerikai szankciókkal párhuzamosan léptetett életbe büntetőintézkedéseket a Hezbollah vezetőségének tíz tagjával, köztük Naszrallahhal és Kasszemmel szemben – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség. A büntetőintézkedések értelmében az érintett személyek vagyonát, bankszámláit zárolják a szervezet hat tagállamának (Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Omán, Kuvait és Katar) területén.

A GCC emellett a Hezbollah négy testületét is szankciós listára helyzete.

A május 6-án kilenc év után megrendezett libanoni parlamenti választás egyik abszolút nyertese a Hezbollah volt, amely a törvényhozási mandátumok több mint felét szerezte meg.

Az Egyesült Államok terrorszervezetnek tekinti a jól felfegyverzett, Irán támogatását élvező Hezbollahot.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?