A Légierő 15 Hamasz-célpontot támadott éjjel + Katonagázolási kísérlet Hebronban

https://images1.ynet.co.il/PicServer5/2018/06/03/8568396/85683910991699640360no.jpg
(kép: AFP)

Gáza: ismét megtörték a csendet
• “Cevá ádom” légiriadók a határvidéken
• Folytatják az égősárkány-eregetést is – a hadsereg tehetetlen
• A Légierő 15 Hamasz-célpontot támadott éjjel
• Katonagázolási kísérlet Hebronban
Szombat este, nyolc óra előtt két “Ceva ádom” sziréna  riasztotta a Gázai-övezettel határos izraeli településeket.
A lakosok két robbanás zajáról számoltak be. A Kán Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió közlése szerint két rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből, amely közül egyet a Vaskupola a levegőben megsemmisített, a másik beépítetlen területen robbant.
Palesztin hírforrások szerint az újabb támadás bosszú volt a pénteken határsértésre készülő demonstrálókra az izraeli határvédelem által nyitott tűzre, amely megölt egy húsz év körüli palesztin ápolónőt. Szombaton reggel is megpróbált egy terrorcsoport átkelni a védőkerítésen; a határőrök közeledtére visszatértek a Gázai-övezet területére.
Szombaton újabb tüzeket és súlyos károkat okoztak a palesztin oldalról feleresztett “égő sárkányok”, többek között egy természetvédelmi parkban. A hadsereg műszaki parancsnoksága közli: az “égő sárkányok” ellen bevetett speciális drónok nem, vagy csak kis részben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
A Légierő vasárnapra virradó éjjel 15 stratégiai Hamasz-célpontot támadott.
Hebronban egy háromgyerekes palesztin férfi autójával katonákat próbált gázolni. Kétszeri sikertelen kísérlet után lőtték agyon. A közeli faluból származó arab a Hamasz tagja volt.
Izraeli Hírlevél – Halmos László
2018. június 3., vasárnap

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?