Kiújultak az izraeli légicsapások és a palesztin rakétatámadások a Gázai övezetnél


Eshkol régióban becsapódott lövedék (Fotó: Eshkol biztonsági szolgálat)


Sérülés az épületben, Eshkolban (Fotó: Eshkol biztonsági szolgálat)

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
    Jeruzsálem, 2018. június 20., szerda (MTI) – Több mint harminc rakétát lőttek ki szerdára virradóra Izraelre a Gázai-övezetből (pontosan 45 db-ot ír YnetNews izraeli hírportál), az izraeli hadsereg pedig három hullámban hajtott végre légicsapásokat a palesztin területet uraló radikális iszlamista Hamász célpontjai ellen – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.
    A palesztin rakéták közül három az övezeten belül csapódott be, hetet pedig a vaskupola légvédelmi rendszer semmisített meg.
    Összesen tizenhárom alkalommal rendeltek el légiriadót a határ menti izraeli falvakban, a lakók a betonbunkerekben töltötték az éjszakát. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a hadműveletek ellenére az iskolákban nem marad el a tanítás.
    Szerdán a középiskolákban véget ér a tanév, s csak a bizonyítványosztásra mennek be a diákok, de az általános iskolásoknak még egy hétig tart a tanítás.
    A katonai rádió reggeli műsora szerint az izraeli hadsereg a Hamász elleni légicsapásokkal azt bosszulja meg, hogy a palesztinok égő eleggyel ellátott papírsárkányaikkal lángba borítják a gázai határral szomszédos Izraeli területeket, a Hamász viszont a hadsereg támadásaira válaszol a határ menti izraeli települések rakétázásával.
Az YnetNews izraeli hírportál beszámolója szerint az izraeli hadsereg válaszcsapásul az éjszaka folyamán további 25 Hamasz célpontot támadott.
MTI 2018. június 20., szerda 7:36 / YnetNews

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?