Izraelben is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak


(Kép: Wikipedia)

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
    Jeruzsálem, 2018. augusztus 24., péntek (MTI) – Ketten belehaltak a nyugat-nílusi lázba, és 68 beteget kórházakban ápolnak Izraelben az egészségügyi minisztérium szerint – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.
    Elsősorban a vizekben gazdagabb Saron-vidék, Caesarea – Pardesz Hanna – Binyamina vidékén találtak betegséget terjesztő szúnyogokat, de az egész ország területéről jelentettek megbetegedéseket.
    A halálos áldozatok, illetve a kórházakban ápolt súlyosabb esetek eleve legyöngültebb egészségi állapotban lévő, általában idősebb emberek közül kerültek ki. A megbetegedések döntő többsége enyhe lefolyású, de az egyik, jelenleg kritikus állapotban lévő beteg mindössze 18 éves.
    Pontos adatok a fertőzöttekről nem állnak rendelkezésre, mert közülük csak kevesen jutnak el orvoshoz, ugyanis legnagyobb részük tünetmentes, vagy csak két három-napos enyhe lefolyású influenzához hasonlatos tünetektől szenved.
    Az izraeli környezetvédelmi minisztérium szúnyogirtásra utasította a helyi hatóságokat, és felszólította a lakosságot, hogy tegyenek óvintézkedéseket a szúnyogokkal szemben: a nagy meleg ellenére viseljenek testüket fedő ruhát, és használjanak szúnyogriasztó eszközöket.
    Izraelt az utóbbi időkben minden évben elérte a nyugat-nílusi láz, de az egészségügyi minisztérium szerint idén a korábbi éveknél jelentősebb a szúnyogok fertőzöttsége.
MTI 2018. augusztus 24., péntek 12:17

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?