200 rakétát küldtek a palesztinok Izraelre – a Gázai övezetből további rakétazápor várható

forrás: https://izraelinfo.com/2018/11/12/fel-oran-belul-90-raketa-izraelre/


A kiégett autóbusz

A jelentés a forrás híroldalon frissül.

19:12 Az IDF bejelentette, hogy eddig 200 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelbe, ebből a Vaskupola körülbelül 60-ot elfogott, és a legtöbb rakéta nyílt területre zuhant.

19:01 A katonai szóvivő közölte, hogy “a Hamász pusztulásba vezeti a Gázai övezetet, és az elkövetkező órákban érezni fogja a hadsereg válaszának intenzitását”.

18:44 Az IDF szóvivője bejelentette, hogy a hadsereg a Hamász és az Iszlám Dzsihád több mint 20 célpontját támadta repülőgépekkel, harci helikopterekkel és tankokkal, többek között katonai létesítményeket és a két szervezet megfigyelőállásait. Hozzátette, hogy emellett rakétakilövő egységeket is támadott, és az akció folytatódik.

18:35 A Vörös Félhold bejelentette, hogy egy további halott van a légitámadás következtében Rafah térségben, ezzel háromra emelkedett a Gázai övezetben a halottak száma.
Ugyanakkor a Palesztin Felszabadítási Népi Front bejelentette, hogy az északi övezet két halottja soraik közül való volt.

18:18 Zenta Isakovics, akinek a lakását telitalálat érte Netivotban elmondta, hogy a támadás idején mindhárom gyermeke a biztonságos helyiségben tartózkodott: “A rakéta a ház udvarán lévő gázballonoktól másfél méterre csapódott be”.

 

18:10 A déli országrészben történő eszkaláció miatt elhalasztották a Hapoel Beer Séva / Bnei Shimon és a Maccabi Rishon Lezion közötti Premier Liga kosárlabda mérkőzést Beer Seván.

18:07 Egy rakéta közvetlenül egy házat talált el Ashkelonban. A városháza szóvivője szerint a támadásban “úgy tűnik, senki nem sérült meg”. Az Izraeli Tűzoltók és Mentőszolgálat azt jelentette, hogy tőz tört ki a helyszínen, de valószínűleg senki nem rekedt tűzcsapdába.

tuzolto askelonban a raketabecsapodas helyen
Tűzoltó a rakétabecsapódás helyszínén – fotó: Izraeli Mentőszolgálat

18:05 A Gázai Egészségügyi Minisztérium bejelentette, hogy meghalt a második ember a Gázai-övezetet ért légicsapásban.

17:50 A Vörös Félhold bejelentette, hogy egy palesztin meghalt az izraeli hadsereg támadásában a Gázai övezet északi részén.

17:40 A Hamasz és a többi fegyveres szervezet közös nyilatkozatot adott ki: “Figyelmeztetjük Izraelt, hogy ha növeli agresszióját a rakétatűz miatt, amely válasz a tegnapi Han Juniszban történt támadására, akkor a palesztin frakciók növelni fogják a rakétatüzet és a rakéták hatókörét Izraelben”.

17:37 Az Eshkol regionális tanács három rakétabecsapódásról számolt be az egyik településen, kettő közülük épületekhez közel. Sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett. A település lakói védett területen találhatók.

17:35 Több palesztin is megsérült a hadsereg légicsapásai során a Gázai övezetben – jelentette a Vörös Félhold. Súlyos sérülésekről vagy halálesetekről nem számoltak be. A sebesülteket a Gázai övezet kórházaiba evakuálták.

Gázában arról számoltak be, hogy a légierő számos célpontot támadott, köztük Hamasz állásokat Han Junisztól keletre a Gázai övezet déli részén, és az egyiptomi határ közelében Rafah környékén.

17:33 Két rakéta csapódott be Netivotban. Az egyik egy családiház udvarán, a másik egy gyárüzem mellett. Nincsenek sérültek.

17:28 Légiriadó volt a Holt-tengernél(!) a szállodák környékén, Maszadán, Neve Zoharban, és a Hebron-hegység déli részének településein.

17:15 Három ember könnyebben megsérült Szderotban, ahova rakéta csapódott be. Az MDA arról számolt be, hogy három – a harmincas éveikben járó – ember szemmel láthatóan üvegszilánkoktól sérült meg, és az askeloni Barzilai Kórházba szállították őket.

raketa becsapodas szderotban tuzolto
A rakétabecsapódás okozta tűz oltása Szderotban – fotó: képernyőkép / Hadasot 2

17:09 Askelon polgármestere utasítást adott a városi óvóhejek kinyitására, és felszólította a lokosokat, hogy vonuljanak biztonságos helyre.

17:07 A hadsereg közölte, hogy a légierő megtorlócsapásokba kezdett a Gázai övezetben.

17:00 A hadsereg jelentése szerint több mint 90 rakétát és aknavetőt lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre. Egy busz teljesen leégett, egy 19 éves fiatalember súlyosan, többen könnyebben megsérültek. Szderotban és Netivotban lakóházat ért rakétatalálat, többen megsérültek.

 

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?