Közel 400 rakétát lőttek ki már a Gázai övezetből a déli országrészre

A jelentés friss hírekkel a forrás híroldalán folyamatosan frissül: https://izraelinfo.com/2018/11/13/egy-embert-megolt-egy-masikat-sulyosan-megsebesitett-egy-askeloni-hazba-csapodo-raketa/

Halott és súlyos sebesült egy askeloni házba csapódó rakétától – ÉLŐ

Közel 400 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a déli országrészre

2018-11-13

A déli eszkalációban egy Askelont ért rakétatámadás nyomán az első izraeli halott. Több tucat sebesültet szállítottak a Szoroka és Barzilai kórházakba. Reggel a terrorista szervezetek megújították a masszív rakétatüzet a Gázai övezetet körülvevő településekre. Az izraeli hadsereg páncélos és gyalogos erőket mozgósít a határ közelében. A Hamász és az Iszlám Dzsihád azzal fenyeget, hogy kiterjeszti a rakéták hatótávolságát az ország középső részére. A déli országrészen sehol nincsenek tanulmányok.

A cikk folyamatosan frissül.

09:58 A politikai-biztonsági kabinet ma reggel megbeszélést folytat a déli eszkaláció megvitatására. Ugyanakkor Izrael jelenleg tartózkodik az ENSZ és Egyiptom közvetítési erőfeszítéseivel való együttműködéstől.

09:52 A palesztin terrorszervezetek folyamatos légitámadása miatt a Barzilai Kórház újszülött osztályát áthelyezték egy megerősített földalatti részlegbe.

ujszulottek vedett helyre szallitasa a korhazban
Fotó: Barzilai Kórház

09:48 Az izraeli Természetvédelmi és Nemzeti Parkok Védelmi Hatósága bejelentette, hogy Gáza környékén számos parkot bezártak, köztük az Askelon Nemzeti Parkot, a Beit Guvrin Nemzeti Parkot, a Habesor Nemzeti Parkot és az Eskol Parkot.

09:37 Az IDF szóvivője közölte, hogy a haditengerészet egyik hajója a Hamász egyik tengeri harci járművét, a légierő pedig egy rakétaindító csapatot támadott, melynek során egy terrorista meghalt. A palesztinok szerint a 26 éves Khaled A-Szultan a támadás áldozata. Egy további személy is megsebesült, de állapota nem világos.

09:26 Meghalt egy palesztin egy izraeli támadásban Beit Lahijában, a Gázai övezet északi részén.

8:30 A tízes tévé szerint még nem világos, hogy a további eszkalálódás, vagy egyiptomi közvetítéssel a tűzszünet következik. A Hamász egyrészt Asdód és Beer Séva lövésével fenyegetőzik, másrészt azt üzente az egyiptomiakkal, hogy Izrael támadásainak leállítása esetén ő is leáll. 9-kor kezdődik a biztonsági kabinet ülése.

07:54 Az izraeli légierő szétlőtt egy épületet, amelyet a Hamász katonai és hírszerzési erői használtak. Az IDF szóvivője hozzátéve, hogy az épület Gáza város szívében található, iskolák, mecset és diplomáciai létesítmények közelében, és az épületen belül óvoda és mellette fegyverraktár is volt.

07:10 Abu Obeida, a Hamász katonai szárnyának szóvivője fenyeget: “Beer Seva és Asdod a rakétatámadások következő célpontjai, ha Izrael folytatja agresszióját.”
A Hamásszal együtt harcoló Iszlám Dzsihád ma reggel bejelentette, hogy “a palesztin frakciók képesek folytatni a támadást, és sokkal nagyobb erővel, mint korábban”.

06:57 A hadsereg folyamatosan növeli a páncélozott és gyalogsági erőket a Gázai övezet közelében.

05:46 Az éjszaka során mintegy 70 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre, az IDF szóvivője hozzátette, hogy a Vaskupola több tucatot elfogott közülük.

02:06 Rakéta csapódott Askelon egyik épületébe, amitől egy 40 év körüli ember életét vesztette, és egy nő súlyosan megsérült. A középkorú nőt evakuálták a város Barzilai kórházába. Korábban egy 60 éves nőt kritikus állapotban találtak, akit szintén evakuáltak a kórházba.

A halottat és a súlyos sérültet egy polgár körülbelül egy órával a rakéta becsapódása után találta meg, miután a rendőrség és a tűzoltók elhagyták a helyszínt. A rendőrség azt állítja, hogy többször is átkutatta a lakásokat, és biztosak voltak benne, hogy az épületet kiürítették.

1:13 Az izraeli légierő lebombázta a Hamász katonai hírszerző irodáit a Gázai övezetben. Az IDF bejelentése szerint az épület az al-Farqan szomszédságában található az övezet északi részén, és Izrael elleni hírszerzésre szolgál. Sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?