Izrael a harmadik alagutat találta meg a libanoni határ alatt

Az IDF egysége alagút keresése (kép: IDF)

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
    Jeruzsálem, 2018. december 11., kedd (MTI) – Az izraeli hadsereg már a harmadik olyan alagutat találta meg kedden, amely libanoni területről vezet át Izraelbe, és amelyet a Hezbollah Síita szervezet ásott támadó akciókra – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
    Az izraeli hadsereg egy héttel ezelőtt indította meg Északi Pajzs fedőnevű hadműveletét, amelyben a gázai határszakasznál újonnan kifejlesztett eszközök segítségével feltárja és megsemmisíti a Libanonból izraeli területre átnyúló föld alatti járatokat.
    A katonai szóvivő bejelentése szerint ellenőrzésük alá vonták a harmadik  alagutat is, amely nem jelent közvetlen veszélyt az ország északi határán élő lakosságra.     Robbanóeszközöket helyeztek el benne, amelyek veszélyeztetnek mindenkit, aki a libanoni oldalról megpróbál behatolni a vágatba.
    “Ez az alagút is nyilvánvaló megsértése az ENSZ 1701-es határozatának és az izraeli szuverenitásnak” – hangsúlyozta a hadsereg képviselője.
    “Az egységek az előzetesen jóváhagyott tervnek megfelelően tovább dolgoznak a Hezbollah terrorszervezet alagútjainak feltárásán” – tette hozzá.
    Korábban Michel Aun libanoni elnök kijelentette, hogy szerinte az alagutak felszámolására indított hadművelet nem veszélyezteti a térség békéjét.
    “Valóban komolyan vesszük a határon lévő alagutakat. Izrael az Egyesült Államokon keresztül arról tájékoztatott, hogy nincsenek agresszív szándékai, és tovább fog dolgozni a területén” – közölte Aun egy keddi sajtótájékoztatón.
    “Nekünk sincsenek agresszív szándékaink, tehát ez a hadművelet nem jelent veszélyt a békére”- tette hozzá.
MTI 2018. december 11., kedd 16:53

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?