Tegnap egy idős (70+)házaspárt késeltek meg Jeruzsálemben a saját lakásukba betörve

Ismét Ármón HaNaciv ( a Kormányzói Palota negyed! Jeruzsálem délkeleti része, másnéven Kelet Talpiot! Mordehaj Alkalai utca!
A múlt héten ugynebben az utcában egy 14 éves zsidó kislányt késelt meg egy arab terrorista.
Tegnap egy idős (70+)házaspárt késeltek meg ugyanebben a zsidó kerületben, ugyanebben az utcában, saját lakásukban. Az idős házaspár lánya nem tudott kapcsolatot teremteni a szüleivel és hívta a rendőrséget. A rendőrök szeme előtt törtek fel a lakás ajtaját és találtak rá a gyilkosság áldozatául esett idős házaspárra .
Ezen sorok írója jól ismeri Ármón HaNaciv kerületet, hiszen 1989- től ebben a kerületben élt családjával . A zsidó kerület szomszédos Dzsabbel Mukkaber arab negyeddel , ami idővel oly annyira összeépítette ( engedély nélkül ) magát a zsidó kerülettel, hogy mostmár közös buszmegállók szolgálják az arab és a zsidó lakosságot. A közös érintkezési helyeken az arab negyedben élő Hamaszos terroristák újabb és újabb támadásokat követnek el a zsidó lakosok ellen. Így volt ez 30 évvel ezelőtt is. Pont harminc éve az egyik közös buszmegállóban egy a megálló padján ülő idős zsidó embert késelték halálra a szomszédos arab negyedben élő terroristák. Heti gyakorisággal öntötték le benzinnel és gyújtottak fel a zsidó házak előtt parkoló autókat. A rendőrség nyomozott , voltak letartóztatások, börtönre is ítéltek közülük sokakat, de nem változott a helyzet . A Hamasz teljesen befészkelte magát az arab negyedbe.

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?