Hétvégén történt: A Légierő újból támadott Damaszkuszban és súlyos rendbontás a gázai határon

Az elmúlt 48 órában az izraeli védelmi erők több hullámban lőtték a Damaszkusz közelében felállított iráni fegyverraktárakat. Az iráni fegyverraktárak a damaszkuszi reptér közelében sorakoznak .Ezt a lépést Izrael elszánt védelmi politikája értelmében volt kenytelen megtenni. Izrael nem engedi meg Irán bázisverését Szíria területén, mellyel Izraelt fenyegeti. Az önvédelemre Izrael fel van jogosítva, például azEnsz BT 1701 számú kötekedő határozata Izrael önvédelmi lépéseit megengedi és elismeri .
Iránnak semmi keresnivalója nincs Szíria területén, Izrael szomszédságában.

—–
Szíriai hivatalos jelentés szerint pénteken éjjel az izraeli Légierő gépei újból rakétatámadást intéztek a damaszkuszi repülőtéren lévő raktárépület ellen, valamint egy további, a szíriai fővároshoz közeli raktár ellen. Mindkét színhelyen a libanoni Hezbollah számára Iránból odaszállított rakétákat tároltak.

A szíriai jelentés azt közölte, hogy a legtöbb izraeli rakétát a levegőben megsemmisítették, ugyanakkor más források robbanásokról és tüzekről számoltak be.

A Légierő legutóbb december 25-én támadott reptéri fegyverraktárakat.

► Pénteken délután az utóbbi hetek legsúlyosabb összetűzésére került sor a Gázai-övezet és Izrael határán.
A mintegy 13 ezer rendbontó köveket és Molotov-koktélokat dobált a határőrök felé, és többen megpróbáltak átjutni a védőkerítésen.

A határőrség a katonákat megközelítők ellen fegyverüket használták. Az összecsapásokban egy 43 éves asszony életét vesztette. A konfliktusokat kiprovokáló Hamasz előszeretettel küld a kerítést megrohamozó tömegbe gyerekeket és asszonyokat.

Bejegyezte: Halmos László dátum: 18:23
https://izraeli-hirlevel.blogspot.com/2019/01/a-legiero-ujbol-tamadott-damaszkuszban.html

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?