Második napja tart a halálos áldozatokkal járó rakétaháború – Izraeli halott, 430 rakéta, 200 válaszcsapás

Második napja tart a halálos áldozatokkal járó rakétaháború

Egy izraeli férfi életét vesztette vasárnapra virradóra, miután a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Askelon városára – jelentette a helyi média.

Az 58 éves, négygyerekes Mose Agadi a kórházban halt bele sebeibe. A férfi háza udvarán tartózkodott, amikor a rakéta becsapódott.

Az Iszlám Dzsihád gázai iszlamista szervezet eközben arról számolt be, hogy két fegyverese életét vesztette egy izraeli csapásban vasárnapra virradóra. A csoport előző nap azzal fenyegetőzött, hogy pokollá teszi az övezet környékén lakók életét, ha Izrael nem szünteti be a gázai katonai célpontok elleni csapásokat.

Videó: Egy olyan földalatti infrastruktúra támadása, amely a Hamas terrorista szervezethez tartozó rakétagyártó létesítményt tartalmaz a Netzarim területén

Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.

Mindeközben Kairóban tűzszüneti tárgyalások zajlanak Egyiptom közvetítésével a palesztin és az izraeli fél között, hogy véget vessenek a harmadik napja tartó erőszakhullámnak.

Izraelt kényes időpontban érték az újabb támadások, ugyanis jövő szerdán kezdődik a legfontosabb nemzeti ünnep, az emlékezés napja, majd csütörtökön a függetlenségi nap, amelyen hagyományosan rengeteg szabadtéri rendezvényt szerveznek országszerte. Emellett május közepén megkezdődnek Tel-Avivban az eurovíziós dalfesztivál elődöntői, amelyre egész Európából több ezer vendéget várnak. Katonai szakértők szerint éppen ezért valószínűtlen egy olyan nagyobb izraeli ellencsapás, amely akár hosszan tartó rakétaháborúhoz vezethetne a Hamásszal és az Iszlám Dzsiháddal.


https://izraelinfo.com/2019/05/05/izraeli-halott-430-raketa-200-valaszcsapas/

Izraeli halott, 430 rakéta, 200 válaszcsapás

betort ablak

Egy izraeli férfi életét vesztette vasárnapra virradóra, miután a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Askelon városára – jelentette be a helyi rendőrség. Az 58 éves Mose Agadi a kórházban halt bele sérüléseibe.

Szombat reggel óta 430 rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Izrael területére, 8 ember sérült meg rakétáktól vagy azok repeszeitől (egy súlyosan, egy közepesen, hat könnyebben), 12-en az óvóhely felé igyekezve sebesültek meg és további 60 személy került sokkos állapotba.

A palesztin terroristák támadásaira válaszul izraeli tankok és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre a palesztin területet uraló Hamasz terrorszervezet és az Iszlám Dzsihád katonai állásai ellen. A palesztinok bejelentés szerint az Iszlám Dzsihád két terroristája vesztette életét, ezen kívül további öten haltak meg és 48-an sérültek meg.

A Hamász azzal fenyegetőzött, hogy szombat éjjel, vagy vasárnap további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?