Repülő elektromos autót mutatott be egy izraeli startup

Repülő elektromos autót mutatott be egy izraeli startup

2019. június 19. 11:41 Israeli Embassy

A világ nagyvárosaiban komoly gondokat okoznak a közlekedési dugók. A városvezetők folyamatosan keresik az új és innovatív megoldásokat arra, hogy megfeleljenek a forgalmi dugók okozta végtelennek tűnő kihívásoknak. Törekvéseiket eddig sehol sem koronázta siker, sőt a helyzet egyre rosszabb. San Franciscoban vagy New Yorkban például a tehetősebb üzletemberek úgy oldják meg ezt a problémát, hogy helikopterrel járnak dolgozni. Ez az opció praktikusnak tűnik, de a többség számára nyilvánvalóan nem elérhető. A megoldást mégis errefelé keresi egy izraeli alapítású startup, az NFT Inc..

A repülő elektromos autó prototípusa. Fotó: NFT

Guy és Maki Kaplinksky olyan forradalmi technológia kifejlesztésén dolgozik, amely ötvözi a helikoptereket és az autókat egy elektromos repülő jármű formájában.

Az NFT a nemrégiben Tel-Avivban megrendezett EcoMotion Week 2019 szakmai rendezvényen mutatta be az izraeli közönségnek az Aska Drive & Fly járművét. (Az aska japánul repülő madarat jelent.) Az Aska 2 méter széles modelljére 14 propellert és egy 12 méteres, behúzható szárnyat terveztek. Három utas 550 kilométeres távolságon, 160-240 km/óra sebességgel utazhat majd vele. Az Aska az utakon ugyanúgy képes lesz közlekedni, mint bármilyen más autó, csak a design-ja lesz különlegesebb.

Az új jármű kereskedelmi forgalomba hozásának jelenleg a repülő járművek jogi szabályozása a legfőbb akadálya. Több tíz-, netán százezer repülő autó ugyanis nem repülhet ellenőrzés nélkül, mert az biztosan katasztrófához vezetne.

flying_electric_car_3.jpg

Az NFT a missziójának tekinti azt is, hogy a repülő elektromos autók megfizethetőek legyenek, például úgy, hogy az Uber vagy a Gett beveszik azokat a flottájukba. A vállalat tervei szerint a repülő elektromos autók ára kezdetben 200-300 ezer dollár lesz, de ez a magas ár a tömegtermelés beindulásakor 50 ezer dollárra fog csökkenni.

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?