“A terroristák csak pusztítanak” – Netanjahu keményen reagált a 19 éves katona meggyilkolására

2019-08-09 07:13:00

Halálra késeltek egy izraeli katonát Ciszjordániában. A 19 éves áldozat a támadás idején nem viselt egyenruhát. Az Izraeli Védelmi Erők hajtóvadászatot indított a gyilkos után és terrortámadásként kezeli az ügyet.

http://www.atv.hu/thumbnail/240x135/5/8d/73000.jpg

Lezárták az utakat az Izraeli Védelmi Erők, de számos rendőr és nyomozó is segíti a helyszínelést. Nagy erőkkel keresik azokat az elkövetőket, akik meggyilkoltak egy 19 éves izraeli férfit, majd holttestét az út mellé dobták. Izrael terrorizmusként kezeli az ügyet.

“Az a küldetésünk, hogy biztosítsuk a zsidó nép függetlenségét saját, történelmi földjén. Ma egy olyan család gyerekét vesztettük el, akik tagjai már eleget áldoztak országunkért. A felelős terroristák csak pusztítást végeznek. Megállítjuk azokat, akik az életünkre törnek.” – fogalmazott a merényletre reagálva az izraeli miniszterelnök.

Az előzetes vizsgálatok szerint az áldozatot támadói először megpróbálták elrabolni, de végül halálra késelték és holttestét autóval szállították tovább, egy távolabbi helyszínre. A tinédzser egy vallásos katonai iskola diákja volt, a gyilkosság idején tanárainak ment ajándékokat venni és a megvásárolt könyveket szorongatva találtak rá.

A merényletet egyelőre nem vállalta magára egy palesztin szervezet sem, de az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet üdvözölte a cselekedetet.

atv.hu

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?