Lieberman: „Az EU csak az időt húzza”

A volt külügyminiszter szerint Brüsszel nem igazi szövetséges

Avigdor Lieberman, a Knesszet Külügyi és Védelmi Bizottságának elnöke határozott hangvételű levelet írt Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi föképviselője számára, abban követelve, hogy a Közösség tagállamai mielőbb ítéljék el terrorszervezetként a Hezbollahot, s ezzel tiltsák be a libanoni síita mozgalom bank- és pénzügyi, illetve gazdasági tevékenységét az EU területén.

Lieberman konkrét számokat is írt levelében, többek között megemlítve, hogy csak Németországban több mint 13 millió dolláros bevétele volt a Hezbollahnak különböző kábítószerüzletekből, amely illegális jövedelem jórészét aztán törvényes befektetések keretében mossa tisztára a terrormozgalom, működőtőkét hagyva az EU-ban.

A volt külügyminiszter nyomatékosan aláhúzta, ha Brüsszel nem lép, akkor azzal bebizonyítja, hogy érdemtelen bármiféle releváns státuszra a közel-keleti békefolyamat, avagy a tágan értelmezhető regionális események vonatkozásában.

Mint ismeretes, június 7-én az EU tagállamai nem hoztak döntést a Hezbollah elítéléséről, mivel Írország, illetve Svéd- és Finnország a kezdeményezés ellen szólt.

Lieberman a sajtó számára elmondta, nincs a Hezbollahnak politikai és katonai szárnya, minden döntésért Hasszán Naszrallah felelős, aki egy „véreskezű tömeggyilkos”.

Forrás: Jpost

 

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

2019. április
h k s c p s v
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930