Az izraeli hadsereg a Sínai-félsziget felől érkező ISIS támadásra számít

Az egyiptomi határnál szolgáló Karakal egységben nők is szolgálnak.
Az egyiptomi határnál szolgáló Karakal egységben nők is szolgálnak
Az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet erői hónapok óta össze-összecsapnak az egyiptomi katonákkal, az izraeli hadsereg most arra készül, hogy ezek a harcok kibővülhetnek és a terrorszervezet katonái esetleg megpróbálnak betörni Izraelbe.
Feszült csend jellemezte az izraeli-egyiptomi közös határt az elmúlt évben. Hírszerzési információk szerint a sivatagi területen egyre  több, magát az Iszlám Államhoz tartozónak mondó fegyveres csoport bukkan fel. Hadifelszereléseik különböző szintűek, de alkalmasint fenyegetést jelenthetnek az ország déli területére, ezért az IDF újragondolta védelmi stratégiáit és átcsoportosított néhány egységet a déli határ közelébe, hogy a megvédje a déli mezőgazdasági területeket és a városokat. A 220 kilométeres közös határ mentén harckocsik és tüzérségi alakulatok cirkálnak, és az egységek légierősítést is kaptak. A leginkább szembetűnő változás, hogy a gyalogos erők által használt terepjárókat biztonságilag megerősítették és felszerelték tetőtéri géppuskákkal.
A határőrizetet ellátó egyik zászlóalj, a 33-sok, a Karakal egység, ahol nők és férfiak egyaránt szolgálnak. Ők az elmúlt évben sokat tréningezett arra a lehetőségre, ha az ISIS erői megpróbálnának betörni az országba.
– Bár az ISIS a határainkon túl, még elsősorban az egyiptomi erőkkel csatázik, de jobb felkészülnünk minden lehetséges forgatókönyvre – nyilatkozta egy magas rangú IDF tiszt. – A szabályok megváltoztak a térségben, itt nem országok hadseregei csatáznak egymással, hanem az egyes országok küzdenek a terroristák ellen.
Sivan Erush

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?