Irán megfenyegette a NATO-t

Irán megtámadja a NATO törökországi rakétavédelmi rendszerét, ha veszély fenyegeti Izrael, vagy az Egyesült Államok részéről – közölte az orosz RIA Novosztyi hírügynökség Amir Ali Hajizadeh, az Iszlám Forradalmi Gárda légügyi-és űregységeinek parancsnokának bejelentését.

Az iráni katonai egység parancsnokának kijelentését a Mehr iráni hírügynökség tette közzé. Amir Ali Hajizadeh eszerint azzal fenyegetőzött, hogy “amennyiben veszély áll fönn, készen állunk csapást mérni a NATO-ra Törökországban, majd más régiókra is. Hozzátette, hogy az USA és Izrael Iránnal kapcsolatos politikája kényszerítette Teheránt arra, hogy áttekintse védelmi politikáját és ezentúl “fenyegetésre fenyegetéssel fog válaszolni”.

A RIA Novosztyi emlékeztet rá, hogy az idén szeptemberben Ankara és Washington szerződést írt alá az európai rakétavédelmi rendszer keretében egy radarállomás létesítésére Törökország területén, a dél-keleti Kurecik város közelében.

 

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezérigazgatójának legutóbbi jelentése szerint Irán 2003 óta foglalkozik atomfegyver előálításával. A NAÜ jelentésének nyilvánosságra kerülését, november 8-t követően a szervezet határozatban szólította fel Teheránt, hogy engedje be szakembereit nukleáris objektumaiba és az együttműködés aktívabbá tételét szorgalmazta. Ezt követően az Egyesült Államok és Franciaország az Iránnal szembeni büntetőintézkedések bővítésére hívott föl. Ilyen lépéseket tett Nagy-Britannia kormánya is.

2011. november 27., vasárnap 00:09

2 Comments

  1. gyverebes@gmail.com's Gravatar gyverebes@gmail.com
    2012. április 19. csütörtök    

    nem először fenyegetőzik ,innen nézve elég veszélyes,de kitudja hol tartanak a bombával??

  2. Farkas Arpad's Gravatar Farkas Arpad
    2012. május 25. péntek    

    A világ közvéleménye alszik Netanjahu miniszterelnök kivételével a nagyhatalmak is alszanak. Nem veszik észre, hogy a szélsőséges iszlám köztársaság a világ békét fenyegeti. A keresztyén Európa rég elvesztette gyökereit és nem veszi észre, hogy a gyökeret a Tóra népén keresztül őt is veszély fenyegeti. Tenni kell valamit, mert a veszély egyre nő. Bár az Örökkévaló biztos megőrzi a zsidó népet, miként ezt a nép története is bizonyítja, de segíteni kell őket, hogy megőrizzék országuk szabadságát és nehogy pusztító támadás érje a Közel-Kelet egyetlen demokráciáját. Sajnos néha megelöző csaoásra van szükség, mint pl. Damaszkusz vagy Irak atomreaktora miatt kényszerült erre Izrael.

Vélemény, hozzászólás?

2023. március
h k s c p s v
« jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031