Lövöldözés és késelés volt Izrael ammáni nagykövetségén

Két jordániai meghalt, egy izraeli pedig életveszélyesen megsebesült abban a fegyveres incidensben, amely vasárnap történt Izrael ammáni nagykövetségének egy lakóépületében – közölte a jordániai királyság közbiztonsági igazgatósága.

Lövöldözés és késelés volt Izrael ammáni nagykövetségén

A lövések eldördülése előtt a jordániaiak bementek az erődítményszerű képviselet egyik lakóépületébe azzal, hogy ott valamilyen asztalosmunkát végezzenek – áll a biztonsági hatóság közleményében, amely azonban nem tesz említést arról, hogy mi válthatta ki a lövöldözést.

Az incidensről szóló első híradások még három sebesültről számoltak be, azzal, hogy az izraelit szúrt sebbel a mellkasán, válságos állapotban vitték kórházba. Később azonban meghalt a két jordániai sérült, amint arról a jordániai hadsereghez köthető Hala Akbár hírportál is beszámolt. Az izraeli áldozat állapotát egyelőre nem sikerült stabilizálni 

– tette hozzá a hírportál.

Az izraeli külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a történteket. Izraelben hírzárlatot rendeltek el az ammáni incidensre vonatkozóan.

Az eset olyan időben történt, amikor magasra hágott a feszültség Izrael és a muzulmán országok között azok miatt a biztonsági kapuk és térfigyelő kamerák miatt, amelyeket Izrael a jeruzsálemi óvárosban, a Templom-hegyre vezető utakon állított fel, miután ott palesztin támadók tíz napja megöltek két rendőrt.

A Templom-hegye körül kialakult konfliktus miatt pénteken jordániaiak ezrei tüntettek Izrael ellen Ammánban és Jordánia más városaiban. Jordánia vasárnap azzal fordult az arab országokhoz, hogy sürgősen üljenek össze külügyminisztereik a jeruzsálemi helyzet megvitatására.

atv.hu/MTI

No Comments Yet

Vélemény, hozzászólás?

2022. augusztus
h k s c p s v
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031